Site en françaisView this website in English Zoeken

Missie-operaties

Zonneobservatorium

Binnen het kader van de Columbusmissie van de Europese ruimteorganisatie ESA (European SOLARSpace Agency), is het B.USOC, sinds de lancering, het missiecentrum of het Facility Responsible Center (ESA/FRC), voor het zonneobservatorium dat geïnstalleerd werd aan de buitenzijde van de Columbusmodule.

Drie instrumenten vormen de meetapparatuur van het zonneobservatorium SOLAR. Deze drie complementaire instrumenten, SOVIM, SOLSPEC en SOLACES meten met een opmerkelijke graad van nauwkeurigheid de spectrale energie-uitstraling van de Zon over vrijwel het hele spectrum. (Afbeelding ESA-NASA)

 

PICARD Wetenschappelijk Missiecentrum

In deze tijden van klimaatsverandering, bundelt PICARD de Picardkrachten met andere missies om de verbanden tussen de zonnecyclus en de veranderingen in aardse temperaturen te verduidelijken.

Om de invloed die de Zon in de toekomst zal hebben op de Aarde beter te kunnen vatten, onderzoekt PICARD ook het verleden. Zo worden er verbanden tussen veranderingen in zonneactiviteit en bepaalde klimatologische gebeurtenissen bestudeerd.

De grondleiding van de ruimteoperaties van PICARD is in handen van het PICARD Scientific Mission Centre (CMS-P), gelegen in het B.USOC in de gebouwen van het BIRA-IASB.

 

Link naar de website van het Federaal Wetenschapsbeleid
Link naar de Federale Portaalsite